De Omgeving

Ervaar De Natuur

Nergens is de natuur zo veelzijdig als aan de Noord-Hollandse kust, waar het polderlandschap naadloos overgaat in een uitgestrekt bos en duinengebied uitlopend op brede en uitgestrekte stranden. Aan het begin van vele wandelroutes ligt de hoogste duin van Nederland. Na een klim met de trap vind je hier een adembenemend uitzicht over bos, heide, polder en zie je de zee al. Ontdek de Kerf, het open stuk in de duinen waar de zee bij hoogwater vrij spel heeft. Of ga op zoek naar het idyllische Vogelmeer in de duinen.

Het Strand

Of je nu de strandafgang bij Schoorl aan Zee (alleen te voet of per fiets bereikbaar), Hargen of Camperduin bezoekt…het strand is er altijd schoon en uitgestrekt. En de paviljoens altijd dichtbij.

De Duinen

 De Schoorlse duinen zijn de hoogste (55 meter) en breedste (5 kilometer) van Nederland. De gemarkeerde wandelroutes brengen je door het hele gebied van zand, heide en dennenbossen.

De Polder

De Harger- en Pettemerpolder is en eeuwenoud uitgestrekt en open weidegebied, dat bestaat uit kronkelende sloten, slaperdijken, een molen en natte weiden. In het gebied broeden tal van vogelsoorten.

Proef De Cultuur

Noem het gerust de ‘Dutch Hamptons’. De gemeente Bergen, waartoe ook Schoorl behoort, ademt een sfeer van kunst, lekker eten en cultuur. Met Alkmaar voor het stedelijk gevoel dichtbij, kan je vanuit het Tuinhuis alle kanten op richting tentoonstellingen, terrassen en podia. Een actueel overzicht van de leukste seizoensactiviteiten in de buurt ligt natuurlijk altijd voor je klaar. En anders is er nog altijd Netflix!

Schoorl

Schoorl en omstreken kent vele restaurants. Van chic tot simpel. Wie echt op culinair niveau wil genieten, kan terecht bij sterrenrestaurant Merlet, waar de jonge chefkok Jonathan Zandbergen de keukenbrigade aanvoert. Een echte aanrader!

Bergen

Bergen staat bekend als hét kunstenaarsdorp van Noord-Holland. Dat proef je als je de permanente Bergense School collectie van Museum Kranenburgh bekijkt of één van de open ateliers tijdens de KunstTiendaagse in oktober bezoekt.

Alkmaar

Natuurlijk is Alkmaar de stad van de kaasmarkt en het gezellige Waagplein. Maar hou ook de agenda’s van theater De Vest en pop-podium Victorie goed in de gaten als je in bent voor een goede voorstelling of een gaaf concert.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief